dilluns, 16 de juny del 2014

ALTA EDAT MITJANA

 A Europa és va iniciar una civilització influenciada per la religió cristiana, el món rural, les desigualtats socials i l'art romànic i gòtic.

Imperi Carolingi
Els francs s'establiren a Europa després de la caiguda de l'imperi romà. Els reis d'aquest regne eren dèbils i deixaven el govern en mans dels majordoms de palau. un majordom important va ser Carles Martell que va aturar als musulmans del centre d'Europa i va guanyar a la batalla de Poitiers.

Orígens del feudalisme
L'imperi romà es va dividir en regnes. Els monarques ja no podien recaptar impostos ni mantenir un exèrcit per protegir la població. Van haver de demanar ajuda als nobles, comptes i marquesos. El rei donava a un feu a aquelles persones que l'ajudessin a governar a canvi que ell els jurava fidelitat.

El feu
Els nobles a canvi de jurar fidelitat al rei rebien una part de terra. El rei es reservava les millors terres per ell on hi construïa el castell, les terres de conreu i els serfs. Les altres terres es dividien en masos que lliuraven als serfs o als camperols lliures. El senyor feudal era la màxima autoritat en el feu i era qui impartia justícia, imposava els tributs, controlava els serveis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada